Workshop "Slaap je Fit"

Cursus Slaap je Fit.

Heel veel mensen van jong tot oud kampen tegenwoordig met slaapproblemen. Een lange tijd niet goed kunnen slapen kan de energie en gezondheid ondermijnen. Er is veel kennis in boeken te vinden over slaap en er zijn ook veel onlinecursussen te volgen. Dit kan al voldoende hulp bieden, maar ook niet.

Deze cursus is uitdrukkelijk niet online, maar wordt gegeven in een sfeervolle ruimte op een mooie plek in de natuur. De groep bestaat uit maximaal 8 mensen en er is dus ruimte is voor vragen en interactie.

In deze dagcursus van 10.00 tot 16.00 uur is er ruim de tijd om in eigen slaapproblematiek te komen en om praktisch te oefenen met ontspanning en andere rustgevende oefeningen. Bij de dagcursus is een gezonde lunch inbegrepen.

Meerdere onderdelen zullen aan bod komen, zoals:

-Kennis over slaap en waarom de slaap(kwaliteit) het verloop van de dag sterk kan veranderen en oefenen.

-Informatie over welke factoren de slaap kunnen bevorderen en welke juist de slaap kunnen remmen.

-Veel (Adem en) Ontspanningsoefeningen ter ondersteuning.

De cursus wordt geleid door Astrid Schoenmaker en Nanneke de Haan. Astrid heeft een praktijk voor adem- en ontspanningstherapie (Methode Van Dixhoorn) en craniosacraal therapie en Nanneke heeft een praktijk voor oefentherapie en slaap-oefentherapie.

Na deze cursus heb je mogelijk genoeg handvatten gekregen om je overdag fitter te voelen door beter te slapen en andersom, om ook weer beter te slapen als je fitter. 

Datum: 11 mei 2022

Locatie: De Uelenspieghel te Uffelte

Aanmelden/verdere informatie via contactformulier