Adem en ontspanningstherapie

Adem en- ontspanningstherapie is een op zichzelf staande behandelmethode die je nuttig kunt zijn bij het leren om zelf spanning van stress te leren en waarbij de adem een ​​centrale rol heeft. Spanning/stress is belangrijk en hoort bij het leven, ontspanning is net zo belangrijk om in balans te blijven. Wanneer de balans verstoord is en er weinig ontspanning ontstaat, ontstaat overspanning Als die overspanning blijft bestaan, wordt die steeds meer als gewoon ervaren. uiteindelijk kan deze overspanning tot mogelijke klachten leiden, zoals slecht slapen, vermoeidheid, nek- en rugklachten, hyperventilatieklachten, stemklachten, burn-out enz.

Door middel van oefeninstructies en zachte handmatige technieken ga ik samen met de cliënt op zoek naar wat voor hem van haar werkt om beter te leren met spanning en stress om te gaan. Ook inzicht in de oorzaak van zijn/haar klachten. Begin met drie vier al voldoende onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de klachten te ervaren door beter (bewust) te ontspannen, gemakkelijk en/of vrijer te ademen en helder te krijgen van de klachten het resultaat zijn van (over)spanning.

Klachten, die klachten kunnen worden opgevangen AOT:
- Spanningsklachten zonder dezelfde lichamelijke klachten: hoofdpijn, hyperventilatie, slaap, vermoeidheid, burn-out
- Psychische klachten, angst, paniek, trauma
- Functionele problemen, bijvoorbeeld pijn in de rug, nek, schouders, whiplash, stemproblemen, ademklachten, RSI
- Klachten met een lichamelijke oorzaak, die tot spannings-en ademklachten kunnen, zoals leiden hart en longproblemen (COPD, astma), kanker, neurologische aandoeningen, chronische pijn
- Klachten die blijven bestaan ​​na een infectie met COVID-19, zoals bv. kortademigheid bij inspanning, langdurige vermoeidheid, pijn op de borst in de praktijk goed te reageren op AOT

Zowel de Adem- en Ontspanningstherapie als de Craniosacraaltherapie dragen bij aan meer begrip voor en grip op het eigen leven, waardoor je als cliënt meer verantwoordelijkheid kunt leren dragen voor je eigen gezondheid. Daarom overleg ik vooraf met je welke behandelmethode het beste voor jou en jouw hulpvraag lijkt, maar vaak zal ik een combinatie van beide therapieën, deze prachtig op elkaar aansluiten.